úterý 3. února 2015

Hlavní zásady Baby Led Weaning

Po prvních dvou videích, vám chci přiblížit hlavní zásady Baby Led Weaning.

Jak už jste asi pochopili a teď uvidíte i v praxi, tak je to velice jednoduchá metoda, která se však velice liší od toho, co známe. V Čechách se o tom začíná teprve pomalu mluvit, ale ve světě už je to metoda, která je na stejné úrovni jako kašičky. Ani jedna z metod není špatná. Jde vždycky o vaše rozhodnutí, ale také o rozhodnutí vašeho dítěte. Naše Emma nám třeba dala jasně znát, že krmit lžičkou ji určitě nebudeme a bylo rozhodnuto :).

Tak se na to podívejte! Níže uvádím video, které obsahuje hlavní zásady BLW.






Tady jsou ve zkratce zásady, které podrobněji popisuji ve videu:

1. Nabízet co nejvíce druhů jídla.
2. Nenutit dítě do jídla.
3. Nespěchat na dítě.
4. Nabízet dítěti jídlo, dokud chce.
5. Neřešit, kolik toho dítě sní.
6. Neodstavovat dítě od mléka, nechat to na něm.
7. Jídlo do 1 roku je hra.
8. Neřešit nepořádek.
9. Jíst společně.

Abyste viděli, jak funguje BLW v praxi, tak tady je malé video. Je na něm Emmino první seznámení s jídlem. Bylo jí tehdy už skoro půl roku a byla jsem na ni velice pyšná. Určitě se podívejte i na další videa od jiných maminek na You Tube, abyste co nejlépe pochopili, jestli je to něco pro vás. Nám stačilo jedno video a hned jsme věděli, že BLW je přesně pro nás a byli jsme vděční za to, že nebudeme muset s Emmou bojovat.




Doufám, že se vám videa budou líbit a budu se moc těšit na vaše komentáře, dotazy a popřípadě i videa s vašimi prvními zkušenostmi, která velice ráda zveřejním.


2 komentáře:

  1. Díky moc za to, že jste se rohodla přiblížit touto cestou metodu BLW. Moc se mi líbí se a jsem vděčná za to, že si dáte tu práci a vložíte svou energii do toho, abyste nám ostatním poskytla přehledným způsobem informace, které bychom jinak museli načítat a dlouho hledat! Těším se na další videa! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, děkuju! Ani nevíte, jak jsem ráda, že se vám videa a i samotné BLW líbí. Další videa už připravuji a za týden snad zveřejním další :). Mějte se hezky a budu se těšit třeba na dokumentaci vašich začátků ;)

    OdpovědětVymazat