úterý 10. března 2015

Jak si užít focení s miminkem? Tady je 7 rad, které vám s tím určitě pomohou!




Před pár týdny jsme se byli fotit s mojí mamkou, babičkou, Emmou a mým manželem :). Byl to frmol a strašně rychle to uteklo. Byl to rok, co jsme se fotili s Emmou a byl to tedy pořád stejně úžasný i náročný zážitek. Protože už jsem na focení byla sama mnohokrát a s malou dvakrát, tak bych se s vámi ráda podělila jak o své tvrdě nabité zkušenosti, tak i o konečný výsledek.

Takže, co jsem si z toho všeho odnesla?

1. Skvělý fotograf, se kterým si rozumíte po všech stránkách (hlavně lidsky), je základem úspěchu. My se fotíme vždy u profesionální fotografky Le Moniky (http://lemonika.cz/) v Jaroměři a jsme vždy na 100% spokojení. Já jsem vždy nadšená z toho, že vás Monča výborně nalíčí, vymyslí zajímavé doplňky k focení a hlavně si vás správně postaví před fotoaparát. Tím vlastně za vás udělá všechnu práci a vy se můžete uvolnit a užít si focení naplno :).

2. Mějte s sebou člověka navíc, který se nebude skoro fotit a bude vám tedy pomáhat s mimčem. Na posledním focení to byl můj manžel a bez něj by to bylo hooodně těžký. Při focení totiž stál za Monikou a dělal tam různé blbiny, aby rozesmál Emmu. Potom pomáhal s Emmou i v pauzách, kdy jsme se museli převlékat, a tak šlo všechno rychle a bez problémů.

3. Vezměte zaručené "zlepšováky nálady". U nás je to právě tatínek a hudba, takže všechny úsměvy na fotce patří jemu a jeho tanci na oblíbené písničky :). Na každé dítě platí něco jiného, takže hlavně mějte všechno s sebou ;).

4. Vyberte na focení čas, kdy je dítě nejvíce aktivní a v nejlepší náladě. Focení trvá určitou dobu. Vzhledem k tomu, že je třeba vás ještě nalíčit, budete se nejméně 3x převlékat a k tomu fotit, tak budou třeba nejméně 2 hodiny. Focení s novorozenci samozřejmě trvá méně a je naopak fajn, když spí, ale u těch starších je dobré mít i čas, kdy jsou vzhůru a řádí. 

5. Dobroty a pití dobijí energii a zlepší náladu. Tohle platí jak pro děti, tak pro dospělé. Určitě se nezapomeňte postarat i sama o sebe, protože budete potřebovat hodně energie. Navíc, když budete spokojené, tak to potom na fotkách bude znát.

6. Vše si předem promyslete. Dohodněte se s fotografem předem, jaké fotky budete chtít mít a kde se chcete fotit. Několik dní před focením začněte také řešit, co si kdo obleče, abyste spolu ladili. Le Monika např. chce, abychom měli vždy připraveny minimálně 3 sety oblečení, v různých stylech či barvách, abychom mohli mít různé typy fotek. Když si vše předem připravíte a dobře sbalíte, tak na místě se nebudete zdržovat kombinováním oblečení všech členů rodiny. To se mi stalo při posledním focení, protože jsem nějak vůbec nestíhala připravit nic předem. Tím jsem si to stížila a byl to stres navíc.

7. Uvolněte se, užijte si to a těšte se na výsledek!!! Mám focení s rodinou nejraději, je to zábava a člověku zůstane krásná památka. Vždy, když mají přijít fotky, tak už jsem celé dopoledne napnutá a čekám, kdy už ta pošťačka přijde a donese fotky :). Většinou mám pak zakázáno vidět fotky bez manžela, takže jen zírám na obálku a stojí mě to všechny síly, ji neotevřít a dočkat se ho.

Takže doufám, že si vaše focení moc užijete a moc ráda bych viděla výsledky.

Tak, a teď se jdu chlubit s těmi svými! :) 

Čtyři generace na jedné fotce :)

Naše malá rodinka




2 komentáře: