úterý 24. března 2015

Krásná ošatka na chleba do 30 minut!




Dnes vám s radostí představuji článek své kamarádky Anetky. Byla tak hodná, že pro nás vytvořila obrazový návod na tuto krásnou ošatku, která se vám bude určitě líbit stejně jako mě :). Tak, hezké čtení a šití přeji, začínáme:





Připravíme si 2 ks látky- nejlépe pevnější (plátno) o stejných rozměrech, např. 40x40cm. Je možné vybrat si 2 barvy/dekory látky, protože ošatku lze používat oboustranně. Záleží čistě na vašem vkusu a interiéru, kde bude ošatka umístěna.



Na lícovou stranu jednoho dílu položíme stužky- 8ks stejné délky, já dělám cca 15cm dlouhé. Stuhy dáváme ve vzdálenosti 10cm od rohů, aby se po svázání vytvořily hezké rohy a ošatka držela tvar.




Na připravený díl se stuhami přiložíme druhý díl látky, abychom měli líc na líc, tedy rubem nahoru a oba díly včetně stužek sešpendlíme k sobě.




Oba kusy látky sešijeme po všech stranách, na jedné straně si necháme cca 10cm otvor, abychom mohli výrobek otočit naruby, resp. lícem ven.


Dle rozměru ošatky si připravíme výplň- vatelín, tloušťka cca 1cm, aby strany ošatky hezky držely a nekroutily se.



Po otočení na lícovou stranu byste měli mít takovýto výrobek.


Nyní je čas dát dovnitř připravený vatelín a důkladně jej narovnat.



Hotový výrobek. 


Pokud byste měli nějaké dotazy, tak klidně pište a my vám rády zodpovíme vaše dotazy. S Anetkou také moc rády uvidíme vaše výsledné ošatky, tak určitě posílejte fotky.

Žádné komentáře:

Okomentovat